5 de juny de 2020
20:09

Deltebre reclama “urgència” per a recuperar el litoral del Delta després que l’impacte del darrer temporal n’hage agreujat la situació

2020-04-02T17:38:00+02:002 d'abril de 2020|Imatge de Poble Notícies Política Societat|

La costa del Delta, molt debilitada pel Gloria ha patit ara les conseqüències d’un nou temporal. L’alcalde, Lluís Soler, considera imprescindibles les obres de reparació del litoral per afrontar amb les millors condicions la reactivació econòmica després de la crisi del coronavirus

El temporal de llevant que ha colpejat amb força la costa de l’Ebre, sobretot durant el dia d’ahir, ha tornat a castigar el litoral del delta de l’Ebre ja fortament debilitat per la tempesta Gloria del passat mes de gener. En el cas de Deltebre, l’impacte més fort l’

ha rebut la platja de Riumar ja que les onades han arribat fins a les passarel·les de fusta que travessen la platja engolint-se les desenes de metres de platja d’arena que separaven les passarel·les de l’aigua.

Per sort, el cordó dunar aixecat en el tram litoral entre la Marquesa i el Nen Perdut, han fet la funció de pantalla i contenció que s’esperava i que ja ha suportat dos temporals en poques setmanes. Este cordó dunar es va poder aixecar d’urgència just abans de la crisi del coronavirus per la direcció provincial de Costes de l’Estat, com a pas previ a les obres de reparació del temporal Gloria.

El temporal Gloria va tindre uns efectes devastadors i este temporal ha agreujat més la situació”, ha assegurat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en un vídeo a peu de platja.

L’alcalde, tot i recordar la situació de greu excepcionalitat que viu el país per l’alarma sanitària del coronavirus ha insistit que serà imprescindible poder fer les obres de reparació del temporal Gloria com abans millor per a poder afrontar en garanties la reactivació econòmica, després de la crisi sanitària: Hem d’abocar tots els esforços per vèncer la lluita contra la Covid-19, però també es evident que per reactivar l’economia i el turisme després de la crisi sanitària necessitarem tindre un territori en les millors condicions i al delta estem en inferioritat de condicions.  A hores d’ara és urgent que es puga actuar i recobrir les zones de platja per a l’estiu i que el nostre sector turístic puga fer front a  la reactivació econòmica més enllà de la crisi sanitària.

El temporal de llevant va vindre acompanyat de fortes precipitacions, que van obligar a desallotjar dos veïns de Deltebre, un d’ells pel desbordament del desaigüe del Préstamo que transcorre per l’interior del nucli urbà de Deltebre en paral·lel a la carretera TV-3454. Una de les persones desallotjades va haver de ser acollida per la parròquia de Sant Miquel de la Cava.