5 de juny de 2020
21:19

ERC-Més Deltebre proposa una Taula estratègia per encarar la sortida als efectes del Covid-19

2020-04-24T16:36:18+02:0024 d'abril de 2020|Economia Notícies Política Societat|

El grup municipal d’ERC-Més Deltebre ha presentat al govern municipal una proposta de pacte per a la reactivació social i econòmica al municipi després dels efectes de la COVID-19. El document consta de 31 propostes  dirigides a ajudar les famílies i col·lectius vulnerables, com la gent gran o els infants i també per a ajudar a comerços i empreses.

La proposta principal dels republicans passa però per la constitució d’una Taula de treball on estiguen representats els principals actors econòmics del municipi, com la FECOTUR, el sector primari (arròs, pesca i aqüicultura), les empreses representatives amb més volum de facturació del municipi o una representació de les entitats socials, com Creu Roja i les Càritas, i també els centres educatius. “Hem de mirar més enllà de partits i ideologies i obrir el debat i reflexió a tots els àmbits socials i econòmics del nostre municipi, com més veus i accents, més acurats a la realitat seran els resultats” ha manifestat el portaveu republicà Joan Alginet.

El document vol servir de complement  al Pla per a la Reactivació Econòmica i Social de Deltebre que està treballant el govern municipal i que s’aprovarà en el ple de la setmana que ve.

La Taula haurà d’afrontar i impulsar reptes amb una perspectiva de generació d’activitat econòmica a curt i llarg termini, per això els republicans consideren que és del tot necessari agilitzar els treballs tècnics i polítics per tenir quant abans millor el nou POUM i conseqüentment aixecar la suspensió de llicències. També, consideren que és ara el moment oportú per clarificar quin paper ha de tenir l’Ajuntament de Deltebre amb la gestió i explotació de la finca de Bombita