Aquest 20 de maig es compleixen 43 anys de la segregació de Tortosa. Una data que, de manera habitual, i des de la seva recuperació l’any 2016, es celebra mitjançant la DeltaFira i també amb la mostra de gastronomia, paisatge i turisme, Mescla. Unes activitats que, enguany, a causa de la COVID-19 no es podran dur a terme. 

En tot cas, el que sí que es celebrarà és l’acte institucional, el qual aquest any es realitzarà telemàticament per primera vegada a la història de Deltebre, i que vol posar en valor els professionals sanitaris, les entitats socials i els cossos de seguretat. En aquest sentit, l’acte comptarà amb la participació de la direcció del CAP de Deltebre, Creu Roja Deltebre, Càritas Sant Miquel, Càritas l’Assumpció, el cos de la Policia Local i l’equip de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “L’esperit de solidaritat, d’esforç i de treball de tots i totes elles és el que hem d’adoptar per sortir de l’actual conjuntura, junts i juntes, i agafats de la mà”. Soler també ha subratllat que “Els quaranta-tres anys de Deltebre ens arriben amb un nou repte, la reactivació econòmica i social del nostre municipi, i tot i que no serà fàcil hem de ser capaços de fer de l’adversitat una oportunitat”. 

L’acte institucional es podrà seguir aquesta tarda, a partir de les 20 hores, a través del compte de Facebook de l’Ajuntament de Deltebre, al canal de YouTube corporatiu i al portal Delta.cat.