4 de juliol de 2020
03:32

Notícies Delta.cat (29/06/20)

2020-07-03T05:30:40+02:0029 de juny de 2020|Notícies Delta.cat|
Ràdio Delta 107.6 FM
Notícies Delta.cat (29/06/20)
Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (29/06/20)

 

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre ha començat avui dilluns el primer de tres tractaments als arrossars contra les larves de mosquits. Hi ha previst tractar 2.100 hectàrees d’arrossars perimetrals dels nuclis urbans i urbanitzats del delta de l’Ebre. El tractament ha començat a l’hemidelta esquerre per les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar i després es passarà a l’hemidelta dret.

L’Ajuntament de Deltebre va celebrar dissabte l’acte en commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LTBI. I ho va fer canviant el color del pas de vianants de davant l’Ajuntament, el qual ara representa la bandera irisada, símbol de la lluita LGTBI. La lectura del Manifest va anar a càrrec de Joan Salvadó Bonet, pagès, dissenyador i professor.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha assegurat que hi ha el compromís ferm del Ministeri per a la Transició Ecològica d’actuar al delta de l’Ebre. Segons Sabaté, al setembre el govern espanyol tindrà enllestit un pla estratègic que marcarà les actuacions a fer al delta de l’Ebre en els pròxims anys per aturar la regressió i els efectes del canvi climàtic.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebutjat el transvasament de l’Ebre a Cantàbria. El ple del Consell aprovava el passat divendres per unanimitat una moció del grup de Movem Terres de l’Ebre que s’oposa a aquest transvasament i insta la Generalitat a convocar la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.