Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (13/07/20)

 

La Policia Local de Deltebre ha intensificat el control de velocitat i sonometria a diferents punts del nucli urbà. De fet, en el darrer mes s’han realitzat controls a més de 650 vehicles. Els controls dut a terme en aquells carrers on hi ha constància que els vehicles i motocicletes excedeixen els límits de velocitat permesa. A més de controlar la velocitat, es fa una especial incidència en el control de la contaminació acústica.

El Copate ha realitzat un nou tractament en zones naturals contra els mosquits. Concretament este cap de setmana s’ha tractat 375 hectàrees d’espais naturals per frenar la proliferació de mosquits arran d’una potent pujada del nivell del mar que es va donar la nit del dimecres de la setmana passada. Això va provocar un eclosió d’ous dels mosquits i ha obligat a una actuació ràpida per part del Copate per a tractar les larves i evitar que es convertissin en exemplars adults. Concretament el tractament es va realitzar a les zones litorals deltaiques de l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja i la Ràpita. Aquest és el cinquè tractament en espais naturals que fa el COPATE enguany, que ja ha porta tractades 3.000 hectàrees d’espais naturals.

Malestar entre els ajuntaments i el món local perquè no podran recaptar l’import de les sancions imposades per les policies locals durant l’estat d’alarma per la Covid 19, uns diners que ingressarà la Generalitat. Davant esta situació des de l’Associació Catalana de Municipis ja s’ha demanat al govern català que la recaptació vage destinada als municipis. El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís soler, ja s’ha posat en contacte amb el departament d’Interior.

El president de la Societat de Caçadors Sant Miquel de la Cava, José Pedro Tomàs, s’ha proclamat este dissabte president de la Federació Territorial de Caça de les Terres de l’Ebre. Tomàs ha aconseguit imposar-se a la candidatura de Josep Sancho del Poblenou en unes eleccions amb una participació històrica que ha fregat el 100%.