Ràdio Delta 107.6 FMNotícies Delta.cat (14/07/20)

 

El nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024 contempla una aportació de quasi 12,5 MEUR per les Terres de l’Ebre. En el cas de Deltebre, l’Ajuntament rebrà una subvenció de 133.000 euros per a finançar obres a l’enllumenat públic exterior del nucli de Riumar.

El front institucional de les Terres de l’Ebre, que agrupa alcaldes i presidents de consells comarcals del territori, s’ha reactivat davant l’amenaça que suposa el transvasament previst a Cantàbria. En una reunió celebrada ahir a Amposta, amb la presència de representants de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), el front s’ha compromès a portar als plens municipals un manifest reclamant que s’apliquin les directives ambientals europees i la defensa de la supervivència del riu. La PDE, per la seva banda, ha alertat que la nova captació de 4,99 hectòmetres cúbics a la capçalera del riu respon a interessos urbanístics i polítics. La seva execució, afegeixen, dificulta la resolució dels problemes existents al tram final del riu.

El centre Ebreterra de Deltebre acull una exposició fotogràfica de Carme Balagué sobre les festes de l’arròs del 2019. A través del retrat de les festes tradicionals de l’arròs que l’Ajuntament de Deltebre celebra a la finca de Bombita, Balagué ha pogut retratar el passat a través del present. L’exposició es podrà visitar fins al 30 de setembre a Ebreterra.