1 d'octubre de 2020
05:27

El Recapte (14-09-2020)

2020-09-30T14:33:23+02:0014 de setembre de 2020|El Recapte|
Ràdio Delta 107.6 FM
El Recapte (14-09-2020)
Ràdio Delta 107.6 FMEl Recapte (14-09-2020)

 

Bon dia! És dilluns 14 de setembre, divendres vam viure una Diada nacional de Catalunya de la mateixa manera que hem viscut totes les coses des de la irrupció de la COVID-19, descafeïnadament, a mitges, pràcticament només amb la memòria del que havia estat Sant Jordi, l’estiu, els aniversaris i divendres la Diada. L’única cosa que sembla que es viu més intensament que els anys anteriors és la tornada a l’escola de l’alumnat, que es produeix avui a tot Catalunya. El professorat ja fa dies que ha tornat als centres, després de planificar un curs atípic, complicat de gestionar i genera més dubtes que certeses i, avui irònicament, toca el primer examen al sistema. Funcionarà la baixada de ràtios? Funcionaran els grups bombolla? Serà, de debò, l’escola el lloc més segur per evitar contagis, a banda de la casa pròpia? Els centres educatius no són només espais on s’imparteix coneixement i l’alumnat no hi hi assisteix estríctament per a rebre aquest coneixement, són també´un espai de socialització, de coneixement, de descoberta d’aprenentatge però fora de les 4 parets de l’aula, un coneixement que es posiciona moltes vegades per sobre del purament acadèmica per part dels nostres joves. I els processos que porten a aquest aprenentatge extra escapen del control de l’administració. D’aquí dos setmanes haurem de valorar de nou quina és la situació. I esperem que vagi amb el vent de cua!
Avui, al programa, hem fet un repàs a l’actualitat amb Leonor Bertomeu. A continuació, hem entrevistat a Aleix Franch, coordinador d’Avatars Academy.
A segona hora ens ha visitat Ingrid Santiago, regidora d’Acció Comercial de l’Ajuntament de Deltebre qui ens ha desvetllat tots els detalls de les jornades gastronòmiques de l’arròs que van començar la setmana passada i que s’allargaran fins el 27 de setembre.