El centre, dirigit per Roberto Olivan, fa un pas endavant per promoure una programació regular i desestacionalitzar l’activitat cultural a Deltebre. A més, s’obre als creadors que vulguin desenvolupar els seus espectacles en l’àmbit de la dansa, el circ i altres Arts escèniques.

L’Obrador Espai de Creació, projecte impulsat pel coreògraf tortosí Roberto Olivan a l’antiga Cambra Arrossera de Deltebre, inicia una nova etapa amb la professionalització de l’estructura. Fa tres anys es va posar en marxa com a espai de suport a les activitats del festival Deltebre Dansa. Des de llavors, també ha acollit obres de manera puntual i diverses companyies internacionals hi han fet estada per crear els seus espectacles.

Ara, el centre fa un pas endavant amb l’objectiu de desestacionalitzar l’activitat artística del municipi, promoure programació regular i consolidar l’activitat continuada de creadors vinculats a les arts escèniques, especialment la dansa i el circ. Així, el proper cap de setmana, l’Obrador i l’Ajuntament de Deltebre donaran el tret de sortida a les primeres activitats de la temporada amb tallers de dansa i espectacles per a tots els públics.

Dissabte 19 (10  h) s’ha programat un taller de Danses Urbanes a càrrec del ballarí tortosí Edgar Cid, de 24 anys, format a Àustria i França. També s’ha previst un workshop (12  h) de Dansa Contemporània de la mà de la ballarina de Deltebre Joana Oliver. Les seves classes parteixen de l’experimentació corporal, la improvisació i cerquen exaltar l’emoció com a essència del moviment creatiu dansat. Diumenge 20 de setembre (18  h) pujarà a escena el ballarí i coreògraf Magí Serra amb l’espectacle La mesura del detall, una obra que es nodreix de pensaments, formes i moviments al voltant de l’esforç, la pèrdua, la precisió, el risc i la fragilitat. En acabar (20  h) es podrà veure l’espectacle Envà, de la companyia AMER i ÀFRICA Circ, en el qual dues persones divaguen a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai, sobre les peculiaritats de les relacions humanes.

Tots els tallers i els espectacles s’han programat a la sala principal de l’Obrador (Antiga Cambra Arrossera de Deltebre. Av. Goles de l’Ebre 4, Deltebre), excepte l’obra Envà que es podrà veure a la Plaça de les Dones, ubicada a l’exterior d’un dels laterals de l’edifici. En tots els casos, per assistir-hi, cal reservar entrada a través del correu electrònic [email protected], en compliment dels protocols per a la prevenció de la COVID-19. Tota la programació es pot consultar a la web de l’Obrador Espai de Creació.

PRIMERA CONVOCATÒRIA DE RESIDÈNCIES

Més enllà de la programació, l’Obrador Espai de Creació obre les seves instal·lacions a artistes per desenvolupar els seus processos creatius a través d’un Programa de residències artístiques, que ofereix la possibilitat de gaudir del servei d’acompanyament en projectes que necessiten suport en el procés de recerca, en la creació, en la producció, en la difusió o en l’exhibició. D’aquesta manera el centre es vol consolidar com a centre referent en la recerca i l’experimentació obert a creadors que treballin des del cos, afavorint nous llenguatges i formes de moviment que poden néixer de la fusió entre disciplines.

El Programa de residències 2020-2021 acollirà projectes de dansa, circ i altres disciplines de les arts escèniques i està organitzat a partir de 4 modalitats, que responen a la fase del procés creatiu en la qual es troba l’espectacle. Els artistes i les companyies interessades poden consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç. Després d’un intens període de remodelació i adequació, les instal·lacions de l’Obrador Espai de Creació estan totalment pensades i preparades per a la creació artística.