La regidora no adscrita de l’Ajuntament de Camarles Montse Bonet, ha fet públic un comunicat explicant quina és la seua situació actual al govern municipal de Camarles i ha negat les acusacions de transfuguisme fetes des del grup municipal d’ERC.
En el comunicat Montse Bonet explica que va acceptar de formar part de la llista d’ERC de Camarles i els Lligallos amb la condició de treballar “sempre per al benestar del poble de Camarles i Lligallos, no cap altra raó”. Bonet explica que fruit de l’acord de govern entre ERC i la Veu del Poble, es va pactar que els dos primers anys governaria ERC Camarles i Lligallos i el tercer any entraria a governar la Veu del Poble. D’acord amb este Pacte de Govern, el 27 de juny de 2019, Antoni Navarro ja com a alcalde va delegar a Bonet les següents competències: Regidora de Comunicació, Transparència, Promoció econòmica i Participació ciutadana, així com la segona tinença d’alcaldia. Al comunicat explica, però, que per desavinences públiques amb l’alcalde el 15 de novembre de 2019 va presentar la seua renúncia i va decidir quedar-se al consistori com a regidora no adscrita.

Bonet defensa que en cap moment ha format part de cap altra formació política i rebutja les acusacions de trànsfuga: “No vaig entrar a formar part de cap altra formació política. Per tant, el meu vot als plens era baix el meu criteri del qual considero correcte per al poble. Per aquest motiu no em poden acusar de regidora trànsfuga”. A més recorda que Brull governa a conseqüència del pacte de Govern entre ERC i la Veu del Poble.
La regidora segueix explicant que al febrer del 2021 se li va oferir de tornar a formar part del govern municipal amb Antoni Navarro a l’Alcaldia, “portant la regidoria de Comunicació que em van cedir des del grup d’Esquerra i la regidoria del Cementiri que em van cedir des de la Veu del Poble, continuant així, essent una regidora no vinculada a cap formació política”.
Bonet insisteix que el trencament del pacte ha estat una decisió de l’alcalde Ramon Brull que ha cessat els regidors del grup d’ERC. Una decisió que no l’ha afectat com a regidora no adscrita. A més, recorda en el comunicat que les compensacions econòmiques que rep com a regidora són les mateixes que ja tenia abans d’entrar a govern al febrer del 2021: assistència a les comissions informatives i als plens.

Clica aquí  per llegir el comunicat oficial de la regidora no adscrita, Montse Bonet