26 de maig de 2020
15:50

L’empresariat turístic dona per perduda la Setmana Santa i apunta que la incertesa condicionarà tota la temporada

2020-03-19T13:19:42+01:0019 de març de 2020|Economia|

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) ja dona per perduda la campanya turística de Setmana Santa a causa del coronavirus. La previsió era obrir els allotjaments d’aquí unes dues setmanes, però han assumit que serà impossible. L’entitat ha assegurat que la incertesa a nivell internacional que genera la pandèmia condicionarà tot l’any i han apuntat que serà complicat refer-se del sotrac. Mentre la situació no es normalitza, la FEHT s’ha posat a disposició del departament de Salut, per si calen habitacions per fer front a la crisi del covid-19. De fet, alguns empresaris han ofert obrir les portes dels seus establiments per si cal donar un cop de mà.

El portaveu de la FEHT, Xavier Guardià, ha explicat a l’ACN que treballen amb la previsió d’estar dos mesos sense poder facturar. “És una estrebada que no es pot aguantar amb facilitat”, ha indicat, i ha reclamat ajudes laborals i financeres a les administracions. D’entrada ja s’han cancel·lat totes les reserves que tenien i tampoc podran comptar amb el turisme escolar, un mercat important en els propers mesos i que arriba tant d’arreu de l’Estat com de destinacions internacionals.

Guardià ha incidit en el fet que “al turisme qualsevol fluctuació li fa mal” i ha reconegut que tota la temporada quedarà afectada per la pandèmia, si bé encara hi ha moltes incerteses. Es desconeix quan s’allargarà la situació actual i com anirà evolucionant en cada país. També estarà condicionada pel fet que moltes empreses, per evitar fer un ERTO, estan demanant als seus treballadors que facin ara les vacances. I això condicionarà els potencials turistes a l’estiu, ja que enguany no tindran dies lliures. Per Guardià, l’únic fet positiu és que totes les destinacions del Mediterrani estan en la mateixa situació, amb la qual cosa no tenen desavantatges competitius.